Alle banketbakkers van het Gilde Heerlijk & Heerlijk hebben de afgelopen week, in wedstrijdverband best gedaan om de lekkerste paasstol te bakken. Een wedstrijd die uitgeschreven was om dit voorjaar vooral aandacht te besteden aan een voor de hand liggend product bij Banketbakkers van het Gilde.
Vakkundige jury
Het resultaat van al dat bakwerk is beoordeeld door een jury die bestond uit vakmensen uit het Gilde en proefbakkers van grondstoffenleveranciers. Het paasbrood is beoordeeld op vooral samenstelling en smaak maar ook op onderdelen als structuur, geur en kleur speelden een belangrijke rol.
De winnaar
Het was duidelijk dat er maar één banketbakker de titel verdient van de beste paasstolbakker. En was is Van Otten, Patissier en Broodspecialist (hoofdvestiging in Enter).
Kennisdelen binnen het gilde Heerlijk & Heerlijk
Zoals in een goed Gilde gebruikelijk is worden tips en zelfs de receptuur van de winnaar om zo’n lekker paasbrood te bakken onderling uitgewisseld. Daardoor zullen alle Heerlijk & Heerlijk banketbakkers meteen aan de “bak” gaan om in de eigen banketbakkerij dit heerlijke winnende brood te gaan bakken.