Patissier en Broodspecialist van Otten wint de Gilde Trofee van Heerlijk en Heerlijk
Patissier en broodspecialist van Otten heeft dinsdag 8 september 2015 het Gilde Trofee van Heerlijk en Heerlijk mogen ontvangen. Deze prijs is van Otten ten deel gevallen, omdat zij op een vernieuwende manier terug zijn gegaan naar de basis van broodbakken. Aan het Puur Natuur concept is 1,5 jaar gewerkt en door de collega’s van Heerlijk en Heerlijk bijzonder gewaardeerd. Het Puur Natuur concept onderscheid zich door geen kunstmatige toevoegingen, zoutvervangers, suikers, ei, kalium en vet toe te voegen. Als kwaliteitsbakker bakt van Otten alleen brood op basis van authentieke ingrediënten, zoals bloem, water, gist, een klein beetje zout en desem.
Dit vraagt echter wel de nodige expertise, passie en voorbereiding in de ambachtelijke bakkerij van van Otten. De speciale bereidingswijze met desem is een ambachtelijk proces met lange rijstijden. Dit zorgt echter voor een echte pure broodsmaak en het aroma en de houdbaarheid zijn daardoor optimaal. Desem stamt uit de oudheid en is een mengsel van water en meel. Hierdoor wordt het brood luchtiger en lekkerder.
Heerlijk & Heerlijk is dan ook van mening dat het Puur Natuur concept het Gilde Goud verdient. De bakkers van Patissier van Otten waren blij en trots met deze prijs. Gilde Goud wordt uitgereikt aan bijzondere innoverende producten om bakkers uit te dagen voor een intensieve productontwikkeling met als doel om het aller-lekkerste product te bakken. En dat proef je tekens weer!