Het gevulde speculaas van Patissier en Broodspecialist van Otten is tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers op dinsdag 23 september uitgeroepen tot het lekkerste gevulde speculaas van Overijssel. In het Congrescentrum Nieuwegein werden maar liefst 286 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar aan in de categorie gevuld speculaas. Het gevulde speculaas van Patissier en Broodspecialist van Otten kreeg het hoogste gemiddelde cijfer en dus mag hij zich het komend jaar ‘Het Lekkerste Gevulde Speculaas van Overijssel’ noemen.
De jury was unaniem lovend over de smaak van de gevulde speculaas van Patissier en Broodspecialist van Otten. Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.
Met een brede glimlach heeft Eric van Otten het goede nieuws in ontvangst genomen. De 1e prijs is voor de banketbakkers, zij hebben het product met vakmanschap gemaakt. Alle eer aan hen! ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Het gevulde speculaas is gekeurd door een vakjury en een consumentenjury. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons 1e prijs.’